1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Iszka

Iszkaszentgyörgy község weboldala

iszka

A weboldal tervezésekor a tartalmakat 2 csoportba osztottam: statikus (állandó tartalom) és dinamikus (adott időszakra vonatkozó, aktuális tartalom).

A felső menüsorba került minden statikus tartalom, melyeket 2 szintű menübe rendeztem. Ezek a tartalmak módosuláskor, illetve felvitelkor nem jelennek meg a főoldalon.

A dinamikus tartalmak (pl. hírek), alapból megjelennek a főoldalon (az első 5 teljes terjedelemben, a többinek cska a kivonata) és kategorizálhatóságuk miatt az alsó menüsorban akár több helyen is. Ily módon sikerült megoldani, hogy a több helyre is tartozó tartalmakat (pl. hírek, galéria, sport, pályázat) elég legyen 1x felvinni a rendszerbe.

A két menüsor felépítése egyszerű és logikus, a keresett információk gyors és hatékony fellelését segítik. Jobb oldalt található a kereső funkció, mely az oldal teljes tartalmában keres.

A felhasználók regisztrálhatnak és többszintű jogosultságokon keresztül különböző mértékben hozzájárulhatnak az oldal szerkesztéséhez is. Az oldal cikkeinél fontos volt számomra az egyszerűség és áttekinthetőség éppen ezért a címet kiemeltem, alatta szürkével szerepel a szerző és a dátum, felette a kategória. Ezek fontos információk, sok másik honlapon ezeket hajlamosak elhagyni:

cikk

A kategóriára kattintva az adott kategória cikkei jelennek meg. A szerzőre kattintva az adott szerző cikkei jelennek meg.

Az oldal készítésekor kritérium volt, hogy az oldal vakok és gyengénlátók számára is használható legyen. Ennek megfelelően a felület szerkezetét igyekeztünk leegyszerűsíteni és az oldal szerkezetében az érvényes erre vonatkozó szabályokat betartani. (W3C Accessibility.) A láblécben feltüntettük, hogy az oldal készítésekor milyen szabványoknak kellett megfelelni:

footer

Az oldalsávokban megtalálható pár másik szervezet hírcsatornája, időjárás előrejelzés és pár hasznos információ.

iszka_rss

A regisztrált felhasználók e-mail értesítést kérhetnek az oldalon megjelenő cikkekről, melyet naponta 2x küld ki az oldal.

Az oldal tartalmaira az oldal tetején található RSS hírcsatornán keresztül is fel lehet iratkozni:

rss

A jobb felü található sárga-fekete ikon a gyengénlátók számára optimalizát felületet tölti be. (Jelenleg technikai okokból nem működik, valószínűleg elavult a sablon.)

Az oldal fejlécében található képeket a szerver egy mappájából veszi és véletlenszerűen váltogatja minden oldalbetöltéskor. Pár darab közülük:

latkep katolikus-templom02 kastely10 iszka_panorama1 huszarok1 hegy_buza2

 

Vélemény, hozzászólás?

Search